Simcity Fixed Click here... Flaw in....

For technical or performance related issues
ShawnsSpace
Posts: 23
Joined: Mon Dec 10, 2007 7:04 am
Contact:

Simcity Fixed Click here... Flaw in....

Postby ShawnsSpace » Mon Dec 10, 2007 8:21 am

Deleted the farms in the screen shot below and game stopped crashing!!!!



Ok from process of elimination i deleted the 6 honey farms in screen shots below and crashing stopped.

When i removed the honey farms the city went from Fun City and gold streets to default city

Ive also readded the honey farms with out crash incident.
Seems to be a pretty random error possibly causing all the crashes.
Im sorry i was not of more assistance to you all,
but you should be happy to know it has ran 20 hrs strait with out incident.


I guess since im here n doin this
ill compile a list of all buildings causing me crashes.

:| maybe i can wip up a simulator to simulate the simulation.


Buildings that caused random, or timed crashes "All buildings caused crashes in city below".
I guess its some were to start.

Alien Artifact Lab
Chocolate Factory
Honey Farm
Lumber Mill
Foundry
Machine Shop
Steel Mill
...................................................................................................................

Ok tropia 3.5 has the farms and crashes promply at 5pm everytime

tropia 3.9 is with the farms deleted and runs like a champ....
Attached FilesImageTropia City 3.5MiniMapBG.zip (1.66 MB, 8 views)ImageTropia City 3.9MiniMapBG.zip (1.99 MB, 6 views)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by ShawnsSpace on Tue Dec 11, 2007 5:45 am, edited 1 time in total.
Reason: Added Screen shots, getting Screen shot happy LOL.

ShawnsSpace
Posts: 23
Joined: Mon Dec 10, 2007 7:04 am
Contact:

Celebration in order...

Postby ShawnsSpace » Mon Dec 10, 2007 8:25 am

Well i think i shall celebrate with a lil building finally.... :D i must confess i have played simcity... all generations since 1993 wow so many years of entertainment... and please bringback some of the complexities. I loved designing vast networks of subways n railways :D even highways. Kinda missing it ya know LOL.

ShawnsSpace
Posts: 23
Joined: Mon Dec 10, 2007 7:04 am
Contact:

God im so estatic i could cry

Postby ShawnsSpace » Mon Dec 10, 2007 8:43 am

It has made it 24 hours... When i fix the prtscn function i shall surely upload a few screen shots

ShawnsSpace
Posts: 23
Joined: Mon Dec 10, 2007 7:04 am
Contact:

Screen shots of farms deleted...

Postby ShawnsSpace » Mon Dec 10, 2007 9:17 am

Well the dreaded before and after pics lol.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

ShawnsSpace
Posts: 23
Joined: Mon Dec 10, 2007 7:04 am
Contact:

GAme is still running in background of this and not crashing

Postby ShawnsSpace » Mon Dec 10, 2007 9:20 am

Well it seems the farms bulldozed in above screenshots are the culprits in combo.... the game is still running in the background as i speak :D ahhh peace at last.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by ShawnsSpace on Mon Dec 10, 2007 9:30 am, edited 1 time in total.
Reason: Added SCreen Shots

ShawnsSpace
Posts: 23
Joined: Mon Dec 10, 2007 7:04 am
Contact:

P.s.

Postby ShawnsSpace » Mon Dec 10, 2007 9:44 am

We love you all from everyone at http://www.ShawnsSpace.com

ShawnsSpace
Posts: 23
Joined: Mon Dec 10, 2007 7:04 am
Contact:

Still Running....

Postby ShawnsSpace » Mon Dec 10, 2007 9:48 am

ShawnsSpace wrote:We love you all from everyone at http://www.ShawnsSpace.com



Omg its still running LOL, and in the background no doubt. Now if we can just get our pipes, subways tunnels, highways, cloverleafs and connected cities in regions. Pwease.

And bigger cities ;)

ShawnsSpace
Posts: 23
Joined: Mon Dec 10, 2007 7:04 am
Contact:

it is still running

Postby ShawnsSpace » Mon Dec 10, 2007 11:10 am

Well i let it go all night now and to my surprise not one crash... :cool:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

aceshigh
Posts: 1
Joined: Mon Dec 10, 2007 11:02 am

Postby aceshigh » Mon Dec 10, 2007 11:11 am

My bad.. Posted this solution in the wrong thread. Just ignore me. :p
Last edited by aceshigh on Mon Dec 10, 2007 11:54 am, edited 1 time in total.

Morpheus121073
Posts: 186
Joined: Fri Nov 16, 2007 10:14 pm

Postby Morpheus121073 » Mon Dec 10, 2007 11:39 am

sorry has nothing to do with the farms, try a new city and you will see will have the crash problem again

User avatar
David Beebe
Posts: 287
Joined: Tue May 04, 2004 4:00 pm

Postby David Beebe » Mon Dec 10, 2007 3:04 pm

shawnspace can you post up a save game with the farms?

TreyNutz2
Posts: 33
Joined: Mon Nov 19, 2007 4:26 pm

Postby TreyNutz2 » Mon Dec 10, 2007 4:33 pm

I've never used farms in my buildings, and the cities still crash.

bpsucks
Posts: 96
Joined: Sat Nov 24, 2007 3:49 am
Location: United States

Postby bpsucks » Mon Dec 10, 2007 4:38 pm

I seem the same, farms or not I can still crash.


Everyone seems to think the buildings are crashing, I dont, moving around crashes the game more often then not, plopping down buildings can also crash the game (very easily now with a large population) but I reload and I can place the same building then continue to play.

I've played for a long time (cant count the days) with plenty of farms and no crashing, even in my 'farm city's with 10+ farms, no crash.

omni2226
Posts: 23
Joined: Mon Nov 26, 2007 1:41 am

Postby omni2226 » Mon Dec 10, 2007 6:51 pm

I would have to agree with you BP.
I had crashes without placing anything at all. Just bump the camera and boom. Reload the same game and play like nothing happened.

Just like the one who mentioned saw mills and textile factorys, I had citys that had none of those buildings and couldnt get past 10-15 k in pop.

I read in a review that the game will lock out the building menu if you start running out of memory. Im wandering if there is a bug in that part of the program. Instead of locking the menu its making a bad call and the run dll thinks the game is quitting/stopping.

ShawnsSpace
Posts: 23
Joined: Mon Dec 10, 2007 7:04 am
Contact:

The hunt for red october

Postby ShawnsSpace » Mon Dec 10, 2007 7:33 pm

Th3ere has got to be an easier way to find rogue sims LOL. :p

Well its still running and i have one rogue sim thats hiding from me, anyone know of any easy way to find rogue sims

ShawnsSpace
Posts: 23
Joined: Mon Dec 10, 2007 7:04 am
Contact:

Yes i can post the before and after games....

Postby ShawnsSpace » Mon Dec 10, 2007 7:54 pm

David Beebe wrote:shawnspace can you post up a save game with the farms?


Ok tropia 3.5 has the farms and crashes promply at 5pm everytime

tropia 3.9 is with the farms deleted and runs like a champ....
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

ShawnsSpace
Posts: 23
Joined: Mon Dec 10, 2007 7:04 am
Contact:

God i love this game LOL.

Postby ShawnsSpace » Mon Dec 10, 2007 8:01 pm

all i need now is a few highways, and subway tunnel network and ill be happy.

ShawnsSpace
Posts: 23
Joined: Mon Dec 10, 2007 7:04 am
Contact:

morpheus upload your city i will run on my pc....

Postby ShawnsSpace » Mon Dec 10, 2007 8:05 pm

Morpheus121073 wrote:sorry has nothing to do with the farms, try a new city and you will see will have the crash problem again



Just upload your city files and i shall run them here perhaps we can find the bad plopable that way.

ShawnsSpace
Posts: 23
Joined: Mon Dec 10, 2007 7:04 am
Contact:

i have to report

Postby ShawnsSpace » Tue Dec 11, 2007 2:52 am

The game has run now for 14 hours strait no crashing, i filled every cube of space. Im also running camera free and hard. :cool: :p

Agamemnus
Posts: 2081
Joined: Mon Feb 20, 2006 4:21 am

Postby Agamemnus » Tue Dec 11, 2007 7:06 am

The crash occurs at the end of the workday for each of those buildings -- 5PM. Can you tell us what kind of special effects your city buildings have on income from those workplaces? I would do it myself but the game crashes pretty much before I can pause it -- your savegame is not even a slideshow (3 still pictures) for my computer.

My theory is that it has to do with a special effect placed on a workplace in a certain order -- the crash may occur with the combination of the income effect on the workplace and the time when the income is accrued. If you delete the buildings and re-add them, then perhaps, because the income modifying buildings in question were built earlier, there is no problem anymore.


Return to “Community Technical Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest