Minimap issues

For technical or performance related issues
Bokuden
Posts: 8
Joined: Tue Sep 30, 2008 8:56 pm
Location: Oakland, CA

Minimap issues

Postby Bokuden » Tue Sep 30, 2008 9:09 pm

I have noticed that at times the minimap doesn't appear to be refreshing properly. It almost appears to be bluring or bleeding downward and after a while it will refresh. Seems to happen randomly as I am walking around. Is anybody else having this issue?

Will Jennings
Posts: 216
Joined: Fri Apr 07, 2006 9:47 pm
Contact:

Postby Will Jennings » Tue Sep 30, 2008 9:35 pm

We think this has to do with getting near the edge of the world in widescreen resolutions -- a temporary workaround would be to play in windowed mode or in a 4x3 resolution. Please PM me if you're seeing these symptoms and you're not using widescreen.

mouse
Posts: 1723
Joined: Thu May 06, 2004 5:21 am

Postby mouse » Tue Sep 30, 2008 9:35 pm

Please post your DX diag text file that will give us a chance to if we can solve your issue. Off the top of my head it sounds like a video driver issue but it's just a guess.

Oops Will beat me to it :p

Bokuden
Posts: 8
Joined: Tue Sep 30, 2008 8:56 pm
Location: Oakland, CA

Postby Bokuden » Tue Sep 30, 2008 10:53 pm

Yah i was running in wide screen 1920x1200 resolution. I'll try windowed mode in a standard res and see what it does.

[Tom]
Posts: 29
Joined: Wed Oct 01, 2008 4:56 am

Postby [Tom] » Wed Oct 01, 2008 5:03 am

Running Widescreen 1680x1050 - same problem in my village with "blurring" minimap.
Also, I can't see the topmost building location of my village. I guess the zoom of my town just checks width, but not height? ;)

Agarwel Idiriz
Posts: 7
Joined: Wed Oct 01, 2008 6:01 am

Postby Agarwel Idiriz » Wed Oct 01, 2008 8:49 am

Yep my case too. Running 1400*900. When in town, I see diagonal white lines running from building location to the edge of the minimap.

McGlu
Posts: 2
Joined: Wed Oct 01, 2008 5:52 pm

Postby McGlu » Wed Oct 01, 2008 6:30 pm

Another issue with the minimap for me is that it has a black background and is not the grass-green that I see in all of the shots. Everything else about the minimap works fine. I still see the building outlines, it's just black all around.

Also, I get the streaking in widescreen.

Minase
Posts: 12
Joined: Wed Oct 01, 2008 7:53 pm

Postby Minase » Wed Oct 01, 2008 8:00 pm

Updating to the nvidia WHQL drivers released on 9/25 fixed most of my widescreen issues (I'm running at 1440x900).

User avatar
Jeff Fiske
Posts: 394
Joined: Tue May 04, 2004 4:00 pm

Postby Jeff Fiske » Wed Oct 01, 2008 9:57 pm

"Minase" wrote:Updating to the nvidia WHQL drivers released on 9/25 fixed most of my widescreen issues (I'm running at 1440x900).


Thanks for the update Minase!

Daykeras
Posts: 4
Joined: Thu Oct 02, 2008 2:13 pm

Postby Daykeras » Thu Oct 02, 2008 2:15 pm

Updated my Nvidia drivers, didn't do anything.

Same problems. Black Minimap (this is when FSAA is turned on at any level), and stretched lines in widescreen resolution when in town.

[Tom]
Posts: 29
Joined: Wed Oct 01, 2008 4:56 am

Postby [Tom] » Thu Oct 02, 2008 6:33 pm

I have just updated nVidia drivers from 175.19 to 178.13 - No I have the Black-Minimap-Bug, too. And the widescreen issues are still unresolved.
(Running HL at 1680x1050 - even when changing resolution to 1280x1024 these problems occur...)

I'm now downgrading again... :-/

Kiya
Posts: 3235
Joined: Sun May 09, 2004 8:12 pm

Postby Kiya » Thu Oct 02, 2008 6:41 pm

Tom and others too, I had a 'bleeding' minimap too. Got it fixed.

I have 22'' widescreen monitor, 1680x1050 resolution.
In-game settings all maxed, but I changed the in-game resolution to 1280x1024, works just fine, both windowed and fullscreen. No vertical stripes or anything on minimap. Hope this will help some of you.

[Tom]
Posts: 29
Joined: Wed Oct 01, 2008 4:56 am

Postby [Tom] » Thu Oct 02, 2008 6:43 pm

That is no solution ^^

Daykeras
Posts: 4
Joined: Thu Oct 02, 2008 2:13 pm

Postby Daykeras » Thu Oct 02, 2008 8:56 pm

The black minimap is caused by FSAA, if I remember correctly. If you turn it off, you should get the color back.

[Tom]
Posts: 29
Joined: Wed Oct 01, 2008 4:56 am

Postby [Tom] » Thu Oct 02, 2008 10:40 pm

Confirmed. Still it would be fine, if TM fixes the issues with widescreen and the black Map... ;)


Return to “Community Technical Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests