International Help

Feedback, questions and general discussion regarding Nile Online
Sema
Posts: 43
Joined: Fri Nov 28, 2008 9:47 pm

Postby Sema » Fri Feb 06, 2009 10:36 pm

"Amun Nefer" wrote:Lol, so much for Valentine's Day... :rolleyes:


lol, after more than a decade of being married that day becomes less important. Time's scarce these days, but I'll do the trans. It is to be posted in the wiki afterwards?

Gruß,
Sema

Siptah
Posts: 430
Joined: Sat Nov 08, 2008 6:12 pm
Location: Fürth, Germany | Immortal in Sabah | as Men Maat Ra in Sabah & Theoris now
Contact:

Postby Siptah » Fri Feb 06, 2009 10:40 pm

don't worry Sema i already did them ;-)

sorry for stealing your work :o

Sema
Posts: 43
Joined: Fri Nov 28, 2008 9:47 pm

Postby Sema » Fri Feb 06, 2009 10:42 pm

No problem, right after my announcement family and friends started flooding me with requests, so it is much better this way. :D

Gruß,
Sema

Amun Nefer
Posts: 3165
Joined: Sat Nov 22, 2008 4:25 am
Location: New York, New York! If I can make it here--I'll make it-Anywhere! It's up to you New York, New York!

Postby Amun Nefer » Sat Feb 07, 2009 6:01 am

"Sema" wrote:lol, after more than a decade of being married that day becomes less important. Time's scarce these days, but I'll do the trans. It is to be posted in the wiki afterwards?

Gruß,
Sema


Lol thanks, I'm really looking forward to marriage now... :rolleyes:

Could everyone who has posted here also post on the Wiki if you haven't already? Thanks! :)

amator
Posts: 23
Joined: Fri Apr 15, 2005 10:44 pm
Location: Bastufa 56N Merkaz

Postby amator » Sun Feb 08, 2009 9:33 pm

Only now found this thread. If you like to put me on the list of international help I can read and write in Romanian (Ro[COLOR=#000000]mână ;) , R[/COLOR]ussian (Русский ;) and Hebrew (עברית ;) .

In-game name ghiocel, capital city Merkaz in nome Bastufa 56N.

Amun Nefer
Posts: 3165
Joined: Sat Nov 22, 2008 4:25 am
Location: New York, New York! If I can make it here--I'll make it-Anywhere! It's up to you New York, New York!

Postby Amun Nefer » Sun Feb 08, 2009 9:43 pm

Ah very good, Let me guess mother is Russian, father is Romanian and you live in Israel? :)

Thanks for writing the names out as well. ;D

amator
Posts: 23
Joined: Fri Apr 15, 2005 10:44 pm
Location: Bastufa 56N Merkaz

Postby amator » Sun Feb 08, 2009 9:48 pm

Almost right.
Last edited by amator on Sun Feb 08, 2009 10:29 pm, edited 1 time in total.

Amun Nefer
Posts: 3165
Joined: Sat Nov 22, 2008 4:25 am
Location: New York, New York! If I can make it here--I'll make it-Anywhere! It's up to you New York, New York!

Postby Amun Nefer » Sun Feb 08, 2009 9:50 pm

I was close :rolleyes:

Ramiz
Posts: 311
Joined: Fri Nov 07, 2008 4:35 pm
Location: Theoris » Osirisxeru (87N) » Inferno /// Bosnia and Herzegovina » Sarajevo

Postby Ramiz » Mon Feb 09, 2009 11:13 am

As agreed on the general scribe wall, I am posting translation of the Primer and FAQ to Bosnian language. It can be also used by the players who live in Serbia, Croatia and Montenegro, because we speak almost the same language with some minor differences. Even people from Slovenia and Macedonia could read it, although differences between Bosnian and their languages are somewhat larger. Hope this helps, mr Siptah said he will upload it to wiki, because I don t know how.

Dobrodošli na Nile Online!
Nalazite se smješteni zajedno sa ostalim susjednim plemenima i gradovima na drevnoj rijeci Nil. Nil daje pristup Žitaricama, Glini i Trski svima koji žive na rijeci, takode postoji mnogo drugih resursa koji se mogu naći samo na određenim lokacijama, uključujući i vašu vlastitu. Zajednički moraju se prodavati ili mjenjati vaša lokalna dobra ostalim stanovnicima gornjeg i donjeg toka rijeke Nil.

Vaš grad počinje sa skromnom Palatom, Glinskom jamom, Trskom, Žitnim poljem, Luksuznim Materijalom (n.pr. zlato) i Tržnicom. Vi morate izgraditi grad proizvodnjom cigli od gline i trske, i hraniti radnike hljebom proizvedenim u Pekari. Kasnije, bicete sposobni za proširivanje na dodatne gradove i čak izgraditi velicanstvene spomenike!

Uvod
1) Izgraditi Pekaru odmah (izabrati na slobodno mjesto na tlu, označeno ogradom, što dozvoljava izgradnju Pekare, poruka ce reći, "Slobodno Mjesto za Radnju"). znajte da ako ostanete bez hljeba, proizvodnja u gradu će biti zaustavljena sve dok se radnici ne budu mogli opet prehranjivati!

2) Izabrati Trsku, koja je smještena na desnoj strani grada na obali rijeke. Prikaže se korisnički interface zgrade gdje se određuje koliko će radnika raditi u toj zgradi. Zaposliti maksimalan broj radnika na proizvodnju trske. Vratite se u grad kliknuvši na ime grada (link). Sada zaposlite radnike na Glinsku jamu i Žitno polje, isto kao i sa Trskom.

Kada se zapošljavaju radnici, primjetićete da se prikažu zeleni brojevi na donjem (glavnom) korisničkom interface-u - dodavanje ili povlačenje radnika sa raznih poslova mjenjaće ove brojeve. Ovi brojevi prikazuju količinu proizvodnje određenog proizvoda u jednom satu. Ako je taj broj crven, znači da gubite toliko proizvoda u jednom satu. Pobrinite se da ne gubite previše ako mislite da će te biti odsutni duže vrijeme iz igre (kao na primjer kad idete na spavanje!). Ako ostanete bez osnovnih materijala (glina, trska, žito), proizvodnja će biti zaustavljena.

3) Kada je pekara izgrađena, kliknite na nju da zaposlite radnike. Sada izgradite Ciglanu tako što će te izabrati slobodno mjesto na gradskom tlu.

4) Kada je Ciglana izgrađena, zaposlite radnike u njoj.

5) Sada izgradite Grnčarijsku radnju. Kad se izgradi, izgradite Korparsku radnju. Zaposlite nekoliko radnika u svakoj od njih. Ukoliko nemate dovoljno radnika, moguće je premjestiti ih sa ostalih poslova. Igrajte se malo sa ovim zadatkom promjene poslova sve dok ne napravite balans proizvodnje koji vam odgovara. Imajte na umu da će uskoro trebati dovoljno Korpi i Grnčarije da bi se mogla unaprijediti Palata.

6) Kada budete imali dovoljno cigli, korpi i grnčarije za unaprijeđivanje Palate, kliknite na zgradu i izaberite "Upgrade to Level 2".

Kada je Palata završena, grad će biti sposoban za primanje novih radnika i oni će, sa vremenom, početi pristizati u grad. Tako će te uskoro imati više novih radnika koji se mogu zaposliti u vaše radnje.

Nakon ovoga, počnite istraživati svijet, i razmislite koje će te resurse i proivode specijalizirati. Veliki dio igre predstavlja komunikaciju i saradnju sa ostalim gradovima - putem Tržnice i putem direktne razmjene roba sa drugim igračima. Ukoliko imate neka pitanja, možete ih postaviti u forumu, gdje se uvijek nalazi nekoliko raspoloženih Faraona koji hoće pružiti pomoc u svako doba dana.

Savjeti

* Kliknite na zgrade i radnje da bi ste procitali opise i saznali njihove uloge
* Promijenite ime vašeg grada putem Palate (budite kreativni i originalni (op. aut.))
* Kliknite na slobodno mjesto za radnju da bi ste saznali šta se tu može smjestiti. Za sada ignorišite Hram, Luku i Vojne objekte. Za rad sa ovim zgradama će te imati priliku kasnije kako teče igra.
* Unaprijedite Tržnicu (veći nivo Tržnice - veći domet, 2 noma svaki nivo) da bi ste proširili njen domet u udaljene oblasti (nomove), kako bi se mogla koristiti za kupovinu materijala i proizvoda koji vam trebaju. Tako su isto radili i drevni Egipćani - trgovali su i u gornjem i u donjem toku rijeke Nil kako bi pronašli najbolje cijene!
* Ako nestane hljeba, najlakši način da bi se steklo nešto hljeba je prodaja nekih roba i materijala putem Tržnice, tako da je moguće da ne proizvodite hljeb neko vrijeme.
* Na značajnim prekretnicama igre moguće je specijalizirati se u odredenoj oblasti proizvodnje. Specijalizacija povećava potrošnju resursa, ali proizvodnja je ubrzana sa istim brojem radnika. Ove mogućnosti su ostavljene Vama u izbor, predstavljaju vaše sposobnosti kao lidera, i promjena specijalizacije nije nemoguća ali je skupa!
* Prilikom unaprijedivanja Palate na treći nivo, potrebno je skladište. Ako dostignete gornju granicu uskladištenih proizvoda, višak materijala i roba se odbacuje.Ovo je uopštena pomoć. Za više informacija posjetite wiki članke kao što su Osnivanje grada i sl.

Često Postavljena Pitanja

* Da li brisanje zgrade troši vrijeme?
Zgrada se briše istog momenta.

* Kako mogu promijeniti ime moga grada?
Kliknite na Palatu prilikom posmatranja vašeg grada.

* Imam cedar i Luku. Kako da porizvedem brodove?
Kliknite na Luku i zaposlite radnike, isto kao i sa ostalim radnjama.

* Koliko je moguće posjedovati gradova?
Četiri.

* Kakva je korist od Hrama?
Proizvodnja u gradu se može periodično povećati za određeni procenat putem donacija u Hramu. Konsultirati opis Hrama za više informacija.

* Palata prikazuje kako postići Besmrtnost, je li to nešto što je moguće postići putem donacija u Hramu?
Konsultirati članak o Besmrtnosti za više detalja. Nije povezano sa "besmrtnikom", titulom koja se dobiva kupovinom mjesečne pretplate.

* Koliko je moguće imati najviše spomenika?
Dva.

* Neki od mojih brodova nisu se vratili u luku. Kako je to moguće?
Postoji određena šansa za brodolom (ne gube se materijali i roba), pogledati trgovinu.

* Mogu li razmjenjivati robe sa svojim drugim gradovima?
Moguće je poslati robe koristeći brodove, pogledati u Luku.

* Šta mogu uraditi kada neko ne ispoštuje dogovor o razmjeni između igrača?
Poslati poruku toj osobi i pričekati neko vrijeme. Ako se plašite da će te biti prevareni, možete tražiti da vam se pošalje roba unaprijed. Nije protivno pravilima prekršaj dogovora o razmjeni...

* Koliko treba vojnika da bi se osvojio spomenik?
Treba imati više jedinica nego što imaju banditi. Pogledati detalje o spomenicima za više inforamcija.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Ramiz on Mon Feb 09, 2009 11:24 am, edited 2 times in total.

Rita
Posts: 2
Joined: Sat Feb 07, 2009 11:27 pm

Postby Rita » Mon Feb 09, 2009 1:32 pm

portuguese and french

Rita (177S)

Amun Nefer
Posts: 3165
Joined: Sat Nov 22, 2008 4:25 am
Location: New York, New York! If I can make it here--I'll make it-Anywhere! It's up to you New York, New York!

Postby Amun Nefer » Mon Feb 09, 2009 3:36 pm

"Ramiz" wrote:As agreed on the general scribe wall, I am posting translation of the Primer and FAQ to Bosnian language. It can be also used by the players who live in Serbia, Croatia and Montenegro, because we speak almost the same language with some minor differences. Even people from Slovenia and Macedonia could read it, although differences between Bosnian and their languages are somewhat larger. Hope this helps, mr Siptah said he will upload it to wiki, because I don t know how.

Dobrodošli na Nile Online!
Nalazite se smješteni zajedno sa ostalim susjednim plemenima i gradovima na drevnoj rijeci Nil. Nil daje pristup Žitaricama, Glini i Trski svima koji žive na rijeci, takode postoji mnogo drugih resursa koji se mogu naći samo na određenim lokacijama, uključujući i vašu vlastitu. Zajednički moraju se prodavati ili mjenjati vaša lokalna dobra ostalim stanovnicima gornjeg i donjeg toka rijeke Nil.

Vaš grad počinje sa skromnom Palatom, Glinskom jamom, Trskom, Žitnim poljem, Luksuznim Materijalom (n.pr. zlato) i Tržnicom. Vi morate izgraditi grad proizvodnjom cigli od gline i trske, i hraniti radnike hljebom proizvedenim u Pekari. Kasnije, bicete sposobni za proširivanje na dodatne gradove i čak izgraditi velicanstvene spomenike!

Uvod
1) Izgraditi Pekaru odmah (izabrati na slobodno mjesto na tlu, označeno ogradom, što dozvoljava izgradnju Pekare, poruka ce reći, "Slobodno Mjesto za Radnju"). znajte da ako ostanete bez hljeba, proizvodnja u gradu će biti zaustavljena sve dok se radnici ne budu mogli opet prehranjivati!

2) Izabrati Trsku, koja je smještena na desnoj strani grada na obali rijeke. Prikaže se korisnički interface zgrade gdje se određuje koliko će radnika raditi u toj zgradi. Zaposliti maksimalan broj radnika na proizvodnju trske. Vratite se u grad kliknuvši na ime grada (link). Sada zaposlite radnike na Glinsku jamu i Žitno polje, isto kao i sa Trskom.

Kada se zapošljavaju radnici, primjetićete da se prikažu zeleni brojevi na donjem (glavnom) korisničkom interface-u - dodavanje ili povlačenje radnika sa raznih poslova mjenjaće ove brojeve. Ovi brojevi prikazuju količinu proizvodnje određenog proizvoda u jednom satu. Ako je taj broj crven, znači da gubite toliko proizvoda u jednom satu. Pobrinite se da ne gubite previše ako mislite da će te biti odsutni duže vrijeme iz igre (kao na primjer kad idete na spavanje!). Ako ostanete bez osnovnih materijala (glina, trska, žito), proizvodnja će biti zaustavljena.

3) Kada je pekara izgrađena, kliknite na nju da zaposlite radnike. Sada izgradite Ciglanu tako što će te izabrati slobodno mjesto na gradskom tlu.

4) Kada je Ciglana izgrađena, zaposlite radnike u njoj.

5) Sada izgradite Grnčarijsku radnju. Kad se izgradi, izgradite Korparsku radnju. Zaposlite nekoliko radnika u svakoj od njih. Ukoliko nemate dovoljno radnika, moguće je premjestiti ih sa ostalih poslova. Igrajte se malo sa ovim zadatkom promjene poslova sve dok ne napravite balans proizvodnje koji vam odgovara. Imajte na umu da će uskoro trebati dovoljno Korpi i Grnčarije da bi se mogla unaprijediti Palata.

6) Kada budete imali dovoljno cigli, korpi i grnčarije za unaprijeđivanje Palate, kliknite na zgradu i izaberite "Upgrade to Level 2".

Kada je Palata završena, grad će biti sposoban za primanje novih radnika i oni će, sa vremenom, početi pristizati u grad. Tako će te uskoro imati više novih radnika koji se mogu zaposliti u vaše radnje.

Nakon ovoga, počnite istraživati svijet, i razmislite koje će te resurse i proivode specijalizirati. Veliki dio igre predstavlja komunikaciju i saradnju sa ostalim gradovima - putem Tržnice i putem direktne razmjene roba sa drugim igračima. Ukoliko imate neka pitanja, možete ih postaviti u forumu, gdje se uvijek nalazi nekoliko raspoloženih Faraona koji hoće pružiti pomoc u svako doba dana.

Savjeti

* Kliknite na zgrade i radnje da bi ste procitali opise i saznali njihove uloge
* Promijenite ime vašeg grada putem Palate (budite kreativni i originalni (op. aut.))
* Kliknite na slobodno mjesto za radnju da bi ste saznali šta se tu može smjestiti. Za sada ignorišite Hram, Luku i Vojne objekte. Za rad sa ovim zgradama će te imati priliku kasnije kako teče igra.
* Unaprijedite Tržnicu (veći nivo Tržnice - veći domet, 2 noma svaki nivo) da bi ste proširili njen domet u udaljene oblasti (nomove), kako bi se mogla koristiti za kupovinu materijala i proizvoda koji vam trebaju. Tako su isto radili i drevni Egipćani - trgovali su i u gornjem i u donjem toku rijeke Nil kako bi pronašli najbolje cijene!
* Ako nestane hljeba, najlakši način da bi se steklo nešto hljeba je prodaja nekih roba i materijala putem Tržnice, tako da je moguće da ne proizvodite hljeb neko vrijeme.
* Na značajnim prekretnicama igre moguće je specijalizirati se u odredenoj oblasti proizvodnje. Specijalizacija povećava potrošnju resursa, ali proizvodnja je ubrzana sa istim brojem radnika. Ove mogućnosti su ostavljene Vama u izbor, predstavljaju vaše sposobnosti kao lidera, i promjena specijalizacije nije nemoguća ali je skupa!
* Prilikom unaprijedivanja Palate na treći nivo, potrebno je skladište. Ako dostignete gornju granicu uskladištenih proizvoda, višak materijala i roba se odbacuje.Ovo je uopštena pomoć. Za više informacija posjetite wiki članke kao što su Osnivanje grada i sl.

Često Postavljena Pitanja

* Da li brisanje zgrade troši vrijeme?
Zgrada se briše istog momenta.

* Kako mogu promijeniti ime moga grada?
Kliknite na Palatu prilikom posmatranja vašeg grada.

* Imam cedar i Luku. Kako da porizvedem brodove?
Kliknite na Luku i zaposlite radnike, isto kao i sa ostalim radnjama.

* Koliko je moguće posjedovati gradova?
Četiri.

* Kakva je korist od Hrama?
Proizvodnja u gradu se može periodično povećati za određeni procenat putem donacija u Hramu. Konsultirati opis Hrama za više informacija.

* Palata prikazuje kako postići Besmrtnost, je li to nešto što je moguće postići putem donacija u Hramu?
Konsultirati članak o Besmrtnosti za više detalja. Nije povezano sa "besmrtnikom", titulom koja se dobiva kupovinom mjesečne pretplate.

* Koliko je moguće imati najviše spomenika?
Dva.

* Neki od mojih brodova nisu se vratili u luku. Kako je to moguće?
Postoji određena šansa za brodolom (ne gube se materijali i roba), pogledati trgovinu.

* Mogu li razmjenjivati robe sa svojim drugim gradovima?
Moguće je poslati robe koristeći brodove, pogledati u Luku.

* Šta mogu uraditi kada neko ne ispoštuje dogovor o razmjeni između igrača?
Poslati poruku toj osobi i pričekati neko vrijeme. Ako se plašite da će te biti prevareni, možete tražiti da vam se pošalje roba unaprijed. Nije protivno pravilima prekršaj dogovora o razmjeni...

* Koliko treba vojnika da bi se osvojio spomenik?
Treba imati više jedinica nego što imaju banditi. Pogledati detalje o spomenicima za više inforamcija.

Wonderful, so we now have a primer which should be useable by most people in the former Yugoslav republics. :)

Amun Nefer
Posts: 3165
Joined: Sat Nov 22, 2008 4:25 am
Location: New York, New York! If I can make it here--I'll make it-Anywhere! It's up to you New York, New York!

Postby Amun Nefer » Tue Feb 10, 2009 5:51 am

Do we have anymore Spanish speakers? We need someone to write the Spanish FAQ/Primer.

Snefru
Posts: 147
Joined: Mon Dec 08, 2008 9:29 pm
Location: Cairo Egypt

Postby Snefru » Tue Feb 10, 2009 2:39 pm

Arabic

Standard and Egyptian colloqial

;)

you can find me at

Amunger (193N) » Medinet Wahat Fayoum


Al Arabi
العربي
Arabi qiasi wa arabi masry
عربي قياسي و عربي مصري
;)

mauwkai howa
موقعي هو
Amunger (193N) » Medinet Wahat Fayoum

Amun Nefer
Posts: 3165
Joined: Sat Nov 22, 2008 4:25 am
Location: New York, New York! If I can make it here--I'll make it-Anywhere! It's up to you New York, New York!

Postby Amun Nefer » Tue Feb 10, 2009 2:41 pm

So now we have Arabic and Misr Arabic. =)

Snefru
Posts: 147
Joined: Mon Dec 08, 2008 9:29 pm
Location: Cairo Egypt

Postby Snefru » Tue Feb 10, 2009 2:45 pm

Amun

I will do the primer in Arabic for you. ;)

Amun Nefer
Posts: 3165
Joined: Sat Nov 22, 2008 4:25 am
Location: New York, New York! If I can make it here--I'll make it-Anywhere! It's up to you New York, New York!

Postby Amun Nefer » Tue Feb 10, 2009 2:58 pm

Oh you pre-empted me, thanks, lol. Well extending it to the Wiki was Cae's idea, which is why I made him co-manager, since I'm considering this a nice little project. So it's partly for him you mean. :p An FAQ would be peachy too. :)

Btw, I did but "masry" next to your name on the first page, right?

Snefru
Posts: 147
Joined: Mon Dec 08, 2008 9:29 pm
Location: Cairo Egypt

Postby Snefru » Tue Feb 10, 2009 3:13 pm

Ticketty Boo Amun Ticketty Boo ;)

The font is not joined up but it's okay and yes you put Masri and Arabi you clever person :D

Amun Nefer
Posts: 3165
Joined: Sat Nov 22, 2008 4:25 am
Location: New York, New York! If I can make it here--I'll make it-Anywhere! It's up to you New York, New York!

Postby Amun Nefer » Tue Feb 10, 2009 3:22 pm

Ah good, well I figured it would be the left most word since you read Arabic left to right, so I took your latinisation and reversed it. :D

Snefru
Posts: 147
Joined: Mon Dec 08, 2008 9:29 pm
Location: Cairo Egypt

Postby Snefru » Tue Feb 10, 2009 3:51 pm

This is the Arabic Primer


أهلا بكم في لعبة نايل أون لاين

ستجد نفسك موجود بين جيرانك من القبائل و المدن على ضفتي نهر النيل القديم , في حين أن النيل يوفر لك موارد مثل القمح و الطين و البوص لكل الذين يسكنون على ضفتي النهر.
و هناك الكثير من الموارد الأخرى و التي توجد فقط في بعض الأماكن دون غيرها بما فيهم مدينتك .
و هذا يجعلك تتعاون مع جيرانك تجاريا للحصول على الموارد التي لا تمتلكها أعلى و أسفل مجرى النهر.


ستبدأ تكوين مدينتك بوجود قصر بدائي و مكان صنع و خلط الطين و الفخار و مصدر الحصول على البوص و حقل القمح و مكان الحصول على مورد قيم مثل ( الذهب ) و السوق
و يجب عليك بناء مملكتك و تحديثها بواسطة الخبز عن طريق المخبز . و لاحقا ستستطيع التوسع لعدة مدن و حتى ستتمكن من بناء آثاراك العظيمة.كبداية
أنشئ المخبز فور بالنقر على قطعة أرض في الخريطة و المحاطة بواسطة أوتاد سور و هذا سيسمح لك ببناء المخبز و ستجد أداة التلميحات للإرشاد لتخبرك بما يمكن أن تفعله بقطع الأرض تلك و على سبيل المثال ستقول ....

available shop plot
و التي تعني ....... قطعة أرض ممكن أن تصلح لمحل أو دُكان
و إذا حدث و أصبح مخزون الخبز قليل أو أنتهى المخزون ستصبح مدينتك عاجزة عن الإنتاج حتى تستطيع اطعام العمال مرة أخرى

2أضغط على موقع البوص و الذي ستجده على يمين مدينتك بالقرب من الماء و النهر , سترى الآن واجة المبنى المضغوط عليه و هو هنا موقع البوص و ستستطيع تخصيص العدد الملائم من العمال للعمل في الموقع المراد ... قُم بتخصيص الحد الأقصى للعمال في موقع استخراج البوص .
الآن عُد إلى مدينتك بالنقر على أسمها على الشاشة و أضغط على موقع أنتاج الطين و الفخار و أيضا حقل القمح مثلما فعلت مع موقع استخراج البوص


و عند اضافة أو تخصيص العمال للإنتاج , يجب أن تتذكر أن اللون الأخضر للأرقام في أسفل واجهة اللعبة سيتم تحديثه كلما أضفت أو أزلت العمال من مواقع الإنتاج و هذه الأرقام هي مؤشر للإنتاج لكل رقم تظهر بجانبه .
لو ظهرت هذه الأرقام بالأحمر هذا يعني أنك في موقع الخسارة أو الإستهلاك و ليس الإنتاج و الزيادة
عليك التأكد جيدا أن الأرقام تكون دائما بالأخضر و ليس الأحمر أي الإنتاج و ليس الإستهلاك فقط خصوصا لو أنك ستكون بعيداً عن اللعبة لفترة طويلة و عليك التأكد من الأرقام و مقارنتها بالإنتاج لأن بعض السلع مرتبطة ببعضها أي أن هناك مدخلات الإنتاج و هناك البضائع النهائية مثل انتاج الفخار أو الطين للمساعدة في إنتاج الطوب .3عندما ينتهي إنشاء المخبز أضغط عليه لتخصيص عُمال للإنتاج .. الآن أنشئ مصنع الطوب بالضغط على موقع فارغ في مدينتك مثلما فعلت مع الأماكن الأخرى كموقع إستخراج البوص.


عند الإنتهاء من إنشاء مصنع الطوب .... قُم بتخصيص بعض العمال للإنتاج 4

5الآن عليك بإنشاء دُكان الفخار و عند الإنتهاء من عملية الإنشاء , أبني دُكان سلات . عليك بتخصيص العمال لكلا الدكانين .
و إذا لم يكن لديك العدد الكافي من العُمال .. فيمكنك أن تسحب بعض العمال من بعض المواقع الأخرى و بهذا يمكنك التحكم في وظائف العمال كما تراه مناسبا
و لكنك ستحتاج إلى السلات و و الفخار لتحديث قصرك

عندما يتكون لديك عدد كافي من الطوب و السلات و الفخار لتحديث القصر أضغط على مبنى القصر و بعدها أنقر تحديث إلى مستوى 2
upgrade to level 2


و عندما ينتهي تحديث القصر عندها ستكون مدينتك قادرة على استيعاب عدد عُمال أكثر و سيصلون مع مرور الوقت و قريبا سيكون لديك الكثير من العمال الذين يُمكن تخصيصهم للعمل في المواقع المرادة

و بعد ذلك حاول أن أن تستكشف العالم من حولك و عليك التفكير جيداُ عند بنقاط العلاوة للإنتاج التي ستحصل عليها من تحديث القصر
فكر جيدا أي مورد أو بضاعة تُحب أن يزيد إنتاجها بتخصيص نقاط العلاوة لها
جزء كبير من اللعبة مبني على التفاعل بين المدن المختلفة على ضفتي النيل عن طريق السوق أو عن طريق التجارة المباشرة بينك و بينك اللاعبين الأخرين
و أيضا يُمكنك إستخدام المنتدى لطرح أي أسئلة حيث ستجد الكثير من الفراعنة و اللاعبين الأخرين ليلا و نهاراُ للمساعدة

تلميحات
أضغط على المباني و أقرأ الوصف الخاص بالمبنى لمعرفة ماهيته.
يُمكنك تغيير أسم مينتد عن طريق الضغط على القصر .
أضغط على الموقع الفارغ و أقرأ التلميحات الظاهرة بعد النقر لمعرفة ما يمكن عمله بهذا المكان و عليك تجاهل مواقع المعبد و الميناء الصغير و الثكنات العسكرية الآن . فلن تحتاج إلى التعامل مع هذا النوع من المباني إلا لاحقا .
عليك بتحديث السوق حتى تستطيع الوصول إلى مواقع أكثر بُعدا عنك مما سيسهل الحصول على الموارد من عدة تجار و فراعنةو هذا ما كان يفعله المصريين .
عليك بالنظر إلى السوق كمان للحصول على الخبز بواسطة بيع بضائعك هناك و الحصول على الخبز و لعلها تكون أكثر كفاءة للحصول على موارد مدينتك من الخبز بدلا من إنتاجه بنفسك.
عندما تحتاج الخبز يمكنك أن تبيع بضاعة ذات قيمة و لا تفكر دائما بإنتاج الخبز بنفسك.
في وقت معين ستستطيع أن تقوم بتخصيص نقاط العلاوة للإنتاج لأماكن الإنتاج و هذا يُظهر كفائتك في الإدارة و عليك التصرف بحكمة و التخصيص هذا يمكن الرجوع فيه و لكنه مكلف و لكن ليس مستحيل.
ستحتاج إلى مخزن بالتأكيد لتخزين بضائعك و مواردك الإنتاجية عندما تصل إلى المستوى الثالث لقصرك و خصوصا أنك لو وصلت للحد الأقصى للتخزين سيتم التخلص من أي إنتاج زائد عن القدرة الإستيعابية أحرص على مواكبة المخزن لقوة إنتاجك

Last edited by Snefru on Tue Feb 10, 2009 4:05 pm, edited 1 time in total.

Snefru
Posts: 147
Joined: Mon Dec 08, 2008 9:29 pm
Location: Cairo Egypt

Postby Snefru » Tue Feb 10, 2009 4:10 pm

Hang on Amun it doesn't do right to left,

Give us a minute to sort it before you do anything with it.

Let us finish the FAQ and we will come back to it.


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests